man en vrouw achter laptop

Wat is een major non-conformiteit voor het SNA-keurmerk?

Indien er een major non-conformiteit wordt vastgesteld tijdens de inspectie dan is vastgesteld dat de onderneming niet voldoet aan een specifieke NEN 4400-1 eis die onmiddellijk een hoog risico inhoudt. Voor wij de rapportage definitief maken en aan SNA sturen, krijgt u van FLC de conceptrapportage. U krijgt 10 werkdagen de tijd om te reageren op deze conceptrapportage (hoor en wederhoor). Vanaf het moment dat de rapportage definitief is met een negatief oordeel, zal uw onderneming geschorst worden van het register van SNA.

In dat geval krijgt u alsnog de gelegenheid om binnen 30 werkdagen de nodige herstelmaatregelen door te voeren. FLC beoordeelt vervolgens binnen 30 werkdagen of u daar in voldoende mate in geslaagd bent. Als de rapportage definitief is geworden, zullen wij op basis van het door u doorgevoerde herstel een aanvullend onderzoek uitvoeren.

Indien dit oordeel positief is, kan de schorsing in het register van Stichting Normering Arbeid worden opgeheven. Is het oordeel niet positief, dan wordt uw onderneming definitief uitgeschreven uit het register van Stichting Normering Arbeid.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu