man en vrouw achter laptop

Bijzonder uitstel van betaling en SNA-inspecties

01 08 2022 | Gemiddelde leestijd: 1 min

De maatregel bijzonder uitstel van betaling liep tot 1 april 2022 en is inmiddels beëindigd. De maatregel werd in het leven geroepen voor ondernemers die betalingsproblemen hebben door de coronacrisis. Op 1 oktober 2022 start de betalingsregeling. Wat betekent dit voor ondernemers?

Betalingsregeling

Met het aflopen van de maatregel, moeten ondernemers vanaf 1 april 2022 weer voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Vanaf 1 oktober 2022 begint de afbetaling van de belastingschuld die tijdens het bijzonder uitstel is opgebouwd. Alle ondernemingen krijgen hier met een betalingsregeling 60 maanden de tijd voor. De belastingschuld sneller aflossen kan ook.

Inspectiefrequentie

Een betalingsregeling met de Belastingdienst inzake afdracht loonheffing en omzetbelasting wordt binnen het SNA-keurmerk gezien als risico verhogende factor. Daarom is eens per drie maanden een inspectie nodig. De betalingsregeling in het kader van bijzonder uitstel van betaling valt hier ook onder. Voor SNA-gecertificeerde bedrijven die gebruiken maken van de betalingsregeling, geldt na 1 oktober 2022 dus een verhoogde inspectiefrequentie. De verhoogde inspectiefrequentie geldt totdat aan de volledige betalingsregeling is voldaan.

Tiffany Hendriks - Normec FLC

Wat betekent dit voor u?

Heeft u vragen over de betalingsregeling en de SNA-inspecties? Neem dan contact op met onze specialisten.

Contact opnemen Ook voor vrijblijvend advies
footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu