man en vrouw achter laptop

De eerste weken van SNA-inspecteur Nienke Moed

13 02 2024 | Gemiddelde leestijd: 1 min

In oktober begon Nienke Moed als SNA-inspecteur bij Normec. Voordat Nienke bij Normec terecht kwam, werkte ze als intercedent bij een uitzendbureau op een inhouse locatie. Na een tijdje werd dit haar wat te voorspelbaar en was ze op zoek naar meer uitdaging. Op dat moment raakte ze in gesprek met Normec, waarna de bal snel is gaan rollen.

De eerste dag

‘’Op mijn eerste dag werd ik verwacht op het kantoor in Geldermalsen. Het begin van de dag stond in het teken van kennismaken met collega’s en een rondleiding door het kantoor. Zoals dat gaat op een eerste dag, kreeg ik mijn leaseauto, laptop en andere benodigdheden. Heel fijn dat alles klaarstond en ingesteld was. Tot slot kreeg ik uitleg over de systemen, zodat deze niet compleet nieuw voor me waren.”

Nienke Moed

Mee op pad en leren

“Mijn tweede dag was gelijk een meeloopdag. Ik kon de hele dag meekijken met een collega. Er werd nog niet veel uitgelegd, maar dat was juist wel prettig. Je krijgt de eerste dagen al zoveel indrukken, dat je toch niet alle informatie opslaat. De overige drie dagen van mijn eerste week heb ik me beziggehouden met e-learnings, inlezen en een digitale kennismaking met mijn mentor.”

“Vanaf week twee had ik meer meeloopdagen, waarbij ook steeds meer werd uitgelegd. De tweede week heb ik vooral nog meegekeken, maar vanaf week drie begon ik met dingen oppakken door schaduw te draaien. Daarmee deed ik, samen met de collega, alles dubbel om te kijken of het overeenkwam.”

“In week vier kon ik steeds meer dingen zelfstandig oppakken. Die week heb ik ook, met wat hulp, mijn eerste inspectie gedaan! Alles begon meer op zijn plek te vallen en dat maakte het een stuk makkelijker om het zelf te doen. Waar ik de eerste meeloopdag nog met veel vraagtekens in mijn hoofd zat, werd nu alles steeds duidelijker.”

snelweg-met-autos

Aanloop naar kwalificatie

“Het inwerken is leren door te doen. Ik wist van tevoren dat ik het meest moeite zou hebben met het financiële gedeelte, omdat ik daar geen ervaring mee heb. Daarom heb ik gevraagd daar extra aandacht aan te besteden tijdens mijn inwerkperiode. Elke vraag die ik had werd rustig door een collega uitgelegd.”

“Ook krijg je na elke meeloopdag feedback van je collega. Zo kun je goed je vooruitgang zien. Je leert op die manier wat je ontwikkelingspunten zijn. Zien dat je vooruit gaat, werkte voor mij erg motiverend.”

Ontwikkeling en kwalificatie

“Het leukste vind ik om mijn eigen ontwikkeling te zien, te merken dat ik dingen steeds beter begrijp en dit ook terug krijg in de feedback van collega’s. Ook vind ik het erg leuk dat ik elke dag op een andere plek ben, dat maakt het werk afwisselend. Zo ben ik altijd enorm blij als ik bij een uitzendbureau kom met een kantoorhond, want ik houd van honden. Haha!”

“De komende maand loop ik nog mee met collega’s en daarna staat mijn kwalificatie gepland. Erg spannend, maar ik heb er vooral veel zin in. Ik zal wel moeten wennen als ik straks niet meer standaard een collega bij me heb, al is het ook fijn om de dagen wat meer zelf in te richten. Ik weet dat ik bij iedereen aan de bel kan trekken als ik ergens niet uitkom. Dat teamgevoel is heel prettig en zorgt er voor dat ik me welkom voel”.

Starten als SNA-inspecteur bij Normec

Inmiddels is Nienke gekwalificeerd en maakt ze haar kilometers als zelfstandig SNA-inspecteur. Nienke heeft advies voor mensen die twijfelen of de rol van SNA-inspecteur iets voor hen is: “Ga bij jezelf na waarom je twijfelt. Als je van structuur en zelfstandigheid houdt, is het in elk geval de moeite waard om het een kans te geven. Eventuele vragen kun je altijd stellen tijdens het eerste gesprek, of je neemt voor die tijd contact op met de contactpersoon van de vacature”.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu