man en vrouw achter laptop

Nieuwe versie Handboek Loonheffingen 2021 gepubliceerd

26 10 2021 | Gemiddelde leestijd: 1 min

De Belastingdienst heeft een nieuwe versie van het Handboek Loonheffingen 2021 gepubliceerd. In deze derde versie zijn diverse wijzigingen aangebracht. Ten opzichte van de vorige versie uit juli 2021 is de verlenging van de vaste reiskostenvergoeding tot 1 januari 2022 opgenomen en een aantal nieuwe paragrafen over het voortschrijdend cumulatief rekenen.

Belangrijkste wijzigingen

In de nieuwe versie van het handboek wordt onder meer ingegaan op de coronacrisis. Zo is de verlenging van de coronamaatregel voor de vaste reiskostenvergoeding tot 1 januari 2022 opgenomen en gaat een nieuwe paragraaf over de verzekeringsplicht van grensarbeiders die tijdens de coronacrisis thuiswerken. Ook wordt beschreven hoe werkgevers de verlaging van de percentages voor het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf) per 1 augustus moeten verwerken.

Handboek downloaden

Op de website van de Belastingdienst vindt u het aangepast Handboek Loonheffingen 2021. In deze versie zijn de wijzigingen tot en met september 2021 verwerkt. Het hoofdstuk Versiebeheer geeft een overzicht van de wijzigingen.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu