man en vrouw achter laptop

Overstappen van inspectie-instelling, lastig?

23 03 2021 | Gemiddelde leestijd: 3 min

Julisa Phelipa - Normec FLCRegelmatig verneem ik van onze accountmanagers en relatiebeheerders dat ondernemers niet tevreden zijn over hun huidige inspectie-instelling, maar dat zij opzien tegen het overstappen naar een andere partij. Natuurlijk begrijpen wij als geen ander dat dit een lastige stap kan zijn. Wellicht heeft u gewerkt aan een band met uw huidige inspectie-instelling en bent u net op elkaar ingespeeld. Niemand staat te springen om dit proces in te gaan, maar soms is dit toch echt de beste oplossing.
Door Julisa Fereijra-Phelipa – Business Unit Director Normec FLC

Waarom overstappen?

Wellicht gaat de inspectie-instelling niet met de tijd mee of bieden zij niet alle certificeringen aan. Het probleem kan ook zitten in de samenwerking: de inspectie-instelling denkt niet proactief mee, de inspecteur belt u nooit terug en is er een gebrek aan persoonlijke aandacht. Zo zijn er genoeg redenen die wij hebben gehoord waardoor een onderneming wenst over te stappen.

Toch wordt dit moment vaak vooruit geschoven. Dit vinden wij jammer om te zien. Het is erg belangrijk dat u een klik heeft met uw inspectie-instelling en dat u vooruit wordt geholpen. Resultaatgericht samenwerken, dat is hoe het hoort te zijn. Bovendien hoeft overstappen echt niet tijdrovend en kostbaar te zijn.

Op zoek naar een nieuwe partij

Wanneer u op zoek gaat naar een andere inspectie-instelling, is het verstandig om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Kijk bijvoorbeeld naar de werkwijze en doelstellingen die ze hanteren. Past dit bij uw onderneming en staat kwaliteit bij hen ook hoog in het vaandel? Ook kennis, kunde en ervaring zijn belangrijk om mee te laten wegen. Vaak geeft de website een goede indicatie. Tot slot kan het aanbod een slimme overweging zijn. Biedt de inspectie-instelling alle certificeringen voor u aan?

Hulp bij het overstappen

Kiest u voor overstappen? Dan is het prettig om begeleid te worden in dit proces. Bij Normec FLC helpen we u graag met onze overstapservice. Hiermee kunt u overstappen in vier eenvoudige stappen – ook als u nog verbonden bent aan een andere inspectie-instelling!

 1. Neem contact op
  Neem contact op met een van onze accountmanagers of relatiebeheerders voor meer informatie over onze dienstverlening. Dit kan per mail via info-flc@normecgroup.com of telefonisch via 026-3512388.
 2. Vrijblijvend gesprek
  Naar aanleiding van uw aanvraag, bekijken we gezamenlijk op welke gebieden u ondersteuning kunt gebruiken bij het overstappen. Vervolgens leren we uw onderneming graag kennen om zo tot een mooie samenwerking te komen. Uiteraard nemen wij ook de huidige certificeringen met u door en ontvangt u advies over het beëindigen van de overeenkomst bij uw huidige inspectie-instelling. Een vrijblijvend gesprek op locatie is mogelijk.
 3. Voorstel aanvragen
  Bent u ervan overtuigd dat Normec FLC uw organisatie meerwaarde kan bieden? Vraag dan vrijblijvend een voorstel aan voor het onderbrengen van uw certificeringen. Wij bieden u een eerlijke prijs met een overstapvoordeel.
 4. Beoordeel het voorstel
  Bent u akkoord met het voorstel? Dan plannen wij de eerste inspectie met u in. Samen gaan we voor de zekerheid van een goed resultaat!

Overstappen was nog nooit zo makkelijk

Overstappen van inspectie-instelling, lastig? Nee, hoor! Dit hoeft met de juiste voorbereiding zeker niet lastig te zijn. Wij ontzorgen u graag met dit proces en voordat u het weet kunt u al uw energie weer aan uw onderneming besteden.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu