man en vrouw achter laptop

Verzamelwet SZW 2021 brengt nieuwe regels aanbod vaste arbeidsomvang

26 02 2021 | Gemiddelde leestijd: 1 min

Per 1 januari 2021 is de Verzamelwet SZW 2021 in werking getreden. Hiermee komen wijzigingen op een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De wijzigingen betreffen zowel de arbeidswetgeving, de socialezekerheidswetgeving als wetgeving rondom de structuur van de uitvoeringsorganisaties.

Wijzigingen rondom aanbod vaste arbeidsomvang

Belangrijk om te weten is dat met de komst van de Verzamelwet SZW 2021 onder andere per 01 juli 2021 de regels wijzigen die gelden voor het aanbod vaste arbeidsomvang. Na 12 maanden moet verplicht een aanbod voor vaste uren gedaan worden aan een werknemer met een oproepovereenkomst. Er komen nieuwe regels voor het aanvaarden van het aanbod en de ingangsdatum van de vaste arbeidsduur.

De nieuwe regels per 01 juli 2021:

  1. Vaste arbeidsomvang start uiterlijk in vijftiende maand
    Als de werknemer het aanbod heeft geaccepteerd, moet de vaste arbeidsomvang uiterlijk ingaan op de eerste dag van de vijftiende maand van de arbeidsovereenkomst. Eerder mag wel, maar later niet meer.
  2. Werknemer moet binnen een maand reactie geven
    Na het aanbod krijgt een werknemer niet meer ten minste een maand bedenktijd, maar moet binnen een maand laten weten of hij/zij ingaat op het aanbod.
footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu