man en vrouw achter laptop

Werken op afstand: zo doen we dat

09 11 2020 | Gemiddelde leestijd: 3 min

Zoals vrijwel alle bedrijven in Nederland, werken wij vanaf half maart op afstand. In plaats van inspecties op locatie voeren we deze nu uit vanuit huis. Op sommige vlakken is dat heel anders dan normaal, terwijl sommige dingen eigenlijk onveranderd blijven. In dit artikel vertellen twee van onze collega’s hoe zij het werken op afstand hebben ingevuld en ervaren.

Ons werk is prima te doen op afstand

Karina Sanecka verzorgt inspecties voor Normec FLC. Normaal gesproken gebeurt dat op locatie bij klanten, maar vanaf 16 maart was het thuiswerken geblazen, zoals voor vrijwel heel Nederland. Volgens Karina lukt dat prima voor de inspecties:

karina saneckaOok als we bij de klant op locatie zijn, zitten we in principe de hele dag achter onze laptop. Dus dat werk kunnen we ook op afstand doen. Je mist natuurlijk wel het persoonlijke contact met de onderneming. Dat gaat nu telefonisch of via Teams. Voor de klanten is het lastiger dan voor ons, want zij moeten soms naar kantoor reizen om bepaalde documenten aan te kunnen leveren en dat kan niet altijd vanuit thuis. Daardoor gaat er wel wat meer tijd in de inspecties zitten dan anders. Het is ook minder leuk dan normaal, want het werken op afwisselende locaties en elke dag andere mensen ontmoeten is nu weg. Ondanks dat het wat saaier is, mogen we nog niet klagen, want wij kunnen ons werk prima doen op afstand. Onze klanten staan ervoor open, wij tonen begrip en denken graag mee en tezamen maken wij vooraf en tijdens de inspecties goede en heldere afspraken zodat we dit tot een goed einde kunnen brengen. Weliswaar op afstand, maar toch samen!

Digitaal meelopen met een collega

Haar collega Raymond Prins vult aan en plaatst wat kanttekeningen bij het werken op afstand. Hij is op 1 maart 2020 begonnen bij Normec FLC en twee weken later kwam de lockdown, waardoor iedereen thuis moest werken:

raymond prinsVeel van mijn directe collega’s heb ik nog nooit in het echt gezien, maar alleen op een beeldscherm. Dat is toch wel bijzonder, vind ik. Omdat ik nieuw was bij Normec FLC, moest ik eerst een tijdje meelopen met een collega. Normaal gesproken ga je dan mee naar bedrijven, maar dat kon nu niet. Alles gebeurt op afstand, ook het meelopen. Gelukkig konden we wel samenwerken in gedeelde mappen, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer je op locatie naast iemand zit en precies ziet wat diegene doet. Dat vond ik wel jammer. Mijn inwerkperiode is daardoor anders dan anders geweest. Maar Karina heeft wel gelijk, we kunnen ons werk prima op afstand doen. Persoonlijk mis ik alleen daarbij het sociale aspect, want dat is er nu niet echt.

Meer informatie over inspecties op afstand en hoe u zich daar het beste op kunt voorbereiden? Neem dan contact op met een van onze experts.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu