man en vrouw achter laptop

Wijziging pensioenpremie Basisregeling per 1 januari 2023

14 12 2022 | Gemiddelde leestijd: 1 min

Per 1 januari 2023 wijzigt de Basisregeling van StiPP. Door een nieuwe cao-afspraak gaat de werkgeverspremie van 2,6% over het pensioengevend salaris naar 8% over de pensioengrondslag. Flexkrachten bouwen hierdoor vanaf 2023 meer pensioen op. In dit bericht lichten we toe wat het gevolg is van de nieuwe regeling.

Wat is de impact?

In de Basisregeling wordt de hele pensioenpremie betaald door de werkgever. In de Plusregeling is dit anders, want daar geldt een werknemersbijdrage van 4%. Met de nieuwe cao-afspraak wordt vanaf 2023 de pensioengrondslag voor de Basis- en de Plusregeling gelijk getrokken. Hierdoor gaat de pensioenpremie voor werkgevers in beide gevallen naar 8%. Werkgevers gaan over het algemeen meer pensioenpremie betalen.

Premie berekenen

Na ingang van de nieuwe regeling leveren werkgevers in het PDO-bestand voor de Basisregeling de pensioengrondslag aan en niet meer het pensioengevend salaris. Voor het berekenen van de pensioengrondslag moeten dezelfde uurfranchise en maximum pensioengevend uurloon als in de Plusregeling gebruikt worden.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu